Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

9 saatlik operasyonla ayrılmışlardı… İşte Cezayirli bebeklerin son durumu

İstanbul’da gerçekleştirilen yapışık ikizleri ayırma ameliyatının detaylarına dair hastaneden açıklama yapıldı. Açıklamada, 9 saat süren bu büyük operasyonun 30 kişilik sağlık ordusuyla gerçekleştirildiği, 11 aylık Chifaa ve Safaa Kherkhar’ın doğuştan yapışık olan karaciğer ve kalp zarlarının titiz bir çalışmayla ayrıldığı ve bebeklerin durumunun yoğun bakımda izlenmeye devam edildiği kaydedildi.

Bu haberin fotoğrafı yok

 

Cezayir’de yapışık ikiz olarak doğan Chifaa ve Safaa Kherkhar adlı kız bebekler, 5 aylıkken getirildikleri Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’nde 6 Haziran’da 9 saat süren ameliyatla birbirinden ayrıldılar. 30 kişilik bir sağlık ordusunun seferber olduğu 11 ay 3 günlük Chifaa ve Safaa’nın, ameliyat sonrası yoğun bakım servisinde tedavileri devam ediyor.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, bebeklerin kalp zarları ve karaciğerlerinin birbirine yapışık doğduğu, göğüs ve kaburga kemiklerinin de eksik olarak dünyaya geldiği kaydedildi. “Bu yapışıklık nedeniyle karın ve göğüs hizasından yüzleri birbirine dönüktü” denilen açıklamada, “Chifaa ve Safaa, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’un himayesinde 15 Aralık 2021 tarihinde Türkiye’ye, Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi’ne getirildi. Uzman ekiplerin yaptıkları incelemelerde yapışık ikizlerin bir türü olan “torakopagus tipiö yani birbirlerine karın ve göğüs hizasından yapışık olan ikiz bebekler için ameliyat kararı alındı. Multidisipliner yaklaşımla kalp ve damar cerrahisi, çocuk cerrahisi, plastik ve estetik rekonstrütif cerrahi, beyin ve sinir cerrahisi, genel cerrahi, çocuk sağlığı ve hastalıkları, anesteziyoloji, yoğun bakım uzmanları başta olmak üzere birçok hekim tarafından yapılan muayene ve tetkikler sonrası, iç organ anatomileri 3 boyutlu olarak bilgisayar programında oluşturularak maketleri hazırlandı. Uzmanlar, ameliyat öncesi maket üzerinde günlerce çalıştılar” bilgileri yer aldı.