Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Altun: Finlandiya ve İsveç’in üyelik başvurularına dair çekincelerimiz sürüyor

İLETİŞİM Başkanı Fahrettin Altun, “Finlandiya ve İsveç’in üyelik başvurularına dair çekincelerimiz halen sürüyor. Ülkemiz, Finlandiya ve İsveç’ten NATO’nun kolektif güvenlik prensibi çerçevesinde somut garantiler bekliyor” dedi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ’21’inci Yüzyılda NATO, Sınamalar, Ortaklıklar ve Genişleme Paneli’nde konuştu. Altun, Rusya’nın Ukrayna saldırılarıyla başlayan süreci, Avrupa ve NATO üyesi ülkeler için kritik bir dönemin başlangıcı olarak değerlendirerek, “Bu durum Avrupa ülkeleri arasında olduğu kadar, NATO bünyesinde de yeni güvenlik endişelerini beraberinde getirdi. Günümüz küresel tehditleri, geçişkenlik arz eden ve birbirinin etkisini daha da artıran özellikleriyle, ittifakın kurulduğu günlerdeki tehditlerden çok daha karmaşıktır. Tam da bu nedenle, NATO’nun, üye ülkelerin güvenlik endişelerini, müttefikliğe yaraşır bir şekilde dikkate alarak bünyesindeki dayanışma ve uyumu artırabilmesi büyük bir öneme sahiptir. Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, en sonuncusunu Ukrayna krizinde sergilediği güvenilir arabuluculuk adımlarıyla ittifak içerisindeki önemini ve ağırlığını artırıyor” dedi.

‘TERÖRE KARŞI ORTAK MÜCADELE YÜRÜTÜLMELİ’

NATO’nun, ortak düşmanları belirlemeye odaklanması gerektiğini vurgulayan Altun, “İttifak bünyesinde güvenliğin bölünmezliğinin önemi net bir şekilde idrak edilmelidir. Bu doğrultuda, mutlak surette, teröre karşı ortak bir mücadele yürütülmelidir. Ancak; ne yazık ki NATO üyesi bazı ülkelerin, Türkiye’nin terörle haklı mücadelesinde farklı pozisyonlara sahip olduğunu görebiliyoruz. Diğer üyelere yönelen güvenlik tehditlerine karşı gösterilen hassasiyetin, maalesef söz konusu Türkiye olunca görmezden gelindiğini müşahede ediyoruz. Bu yaklaşım, müttefiklik ruhuna aykırı olduğu gibi, hem ittifaka hem de üye ülkelerin dayanışma ruhuna zarar vermektedir” diye konuştu.