Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa’nın Tatlı Lezzeti Kardelen’in Sosyal Sorumluluk Projesi

Kardelen Kestane Şekeri’nin üreticisi İlka Şekerleme, Bursa’ya özgü kestane şekerini tanıtmak ve okul dışı eğitime katkı sağlamak amacıyla 18 yıldır devam eden sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri tesislerinde ağırlamayı sürdürüyor.

Kardelen Kestane Şekeri'nin üreticisi

18 yıldır kesintisiz bir şekilde devam eden proje çerçevesinde gerçekleşen ziyaretlerde anaokulu ve ilkokul öğrencilerine animasyon filmi ile kestanenin şekere dönüşüm öyküsü anlatılırken, meslek lisesi öğrencileri ise belgesel film ile üretim süreci hakkında bilgi edindi. İlka Şekerleme’nin hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun tesislerini inceleyen anaokulu ve ilkokul öğrencilerine ziyaret sonunda boyama kalemi ve Kirpiş Ailesi boyama kitabı hediye edilirken, ayrıca tüm öğrencilere kestane şekeri ikramı yapıldı.

Detaylar Ar-Ge Müdürü Aygün’den

Firmanın Ar-Ge Müdürü Ebru Aygün, hammadde kabulünden ambalajlamaya kadar tüm üretim aşamaları hakkında detaylı bilgiler sunarken, projelerinin amacının Bursa’nın kültürel değeri olan kestane şekerini yeni nesillere tanıtmak ve bu alanda farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

Modern Tesis ve Uluslararası Sertifikalar

Ebru Aygün, İlka Şekerleme’nin sektörde öncü bir firma olarak 1991 yılında Bursa’da kurulduğunu ve 2007 yılında 6.000 m² açık, 4.000 m² kapalı alana sahip tesisine taşındığını ifade etti. Aygün, 2007 yılında ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi’ni, 2019 yılında uluslararası nitelikteki FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi aldıklarını, son olarak geçen yıl Kasım ayında ise bu sistemin güncellenmiş hali olan FSSC 22000 versiyon 6’ya yükselttiklerini belirterek, “Bu sertifikalar, hijyen ve gıda güvenliği standartlarımızın uluslararası düzeyde kabul gördüğünü göstermektedir,” dedi.

Uluslararası Arenada Başarı

Öte yandan yurt içinde Kardelen ve Yaylacık, yurt dışında ise Cardelion markalarıyla tanınan İlka Şekerleme, uluslararası arenada da aktif rol oynuyor. Bu konuda da bilgi veren Ebru Aygün, 2 yılda bir Paris’te düzenlenen SIAL fuarı başta olmak üzere yurt içi ve dışındaki sektör fuarlarına düzenli olarak katılarak Bursa ve Türkiye’yi başarıyla temsil ettiklerini söyledi. Aygün, İlka Şekerleme’nin geniş ürün yelpazesinde; 55 farklı ambalajda 24 şubelerinin yanı sıra yurt içi ve dışındaki yüzlerce noktada bayileri aracılığı ile satışa sunduklarını sözlerine ekledi.