Vegan ve vejetaryen beslenmeyi seçenlerin sayısı her geçen gün artıyor. İklim kriziyle mücadelede bitkisel beslenmenin önemli rol oynaması da bu artışta etkili oluyor. Dünyada 80 milyon, Türkiye’de 100 binin üzerinde vegan beslenen olduğu belirtiliyor. Dünya genelinde alternatif protein pazarındaki satışların, 2040 yılına kadar toplam et pazarının yüzde 60’ını karşılaması bekleniyor. İşte bu büyük potansiyeli gören genç bir girişimci farklı tohum ve bitkilerden yeni nesil gıdalar geliştirmek için kolları sıvadı.
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kimya Mühendisliği’nden mezun olan ve yüksek lisansını gıda mühendisliği üzerine tamamlayan Emine Yılmaz, bitkisel hayvar, et ve süt üretmek için uzun ve yorucu bir yolculuğa çıktı. Verdiği tüm emekler sonucunda da Nisan 2018’de Hyggefoods markasını kurdu. Genç girişimci Yılmaz ile girişim yolculuğunu konuştuk.
RUSYA İLHAM VERDİ