Bu atölyelerde yiyecek ve içecek hizmetleri, bilişim, el sanatları, elektrik-elektronik, metal, gıda teknolojileri, mobilya ve iç mekân tasarımı, grafik ve fotoğraf, tarım ve radyo-televizyon gibi alanlarda eğitimler verilecek.

LGS’nin yapılacağı tarih belli oldu LGS’nin yapılacağı tarih belli oldu

Bursa, projenin uygulandığı 18 pilot ilden biri olarak seçildi. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, M. Kemal Coşkunöz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Robotik Tabanlı Proje Geliştirme” atölyesini ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek amacıyla başlatılan bu uygulamanın, onların kendi alanları dışındaki bilgilerini de zenginleştirmeyi amaçladığını belirten Alireisoğlu, zanaat atölyelerinin çocukların becerilerini geliştirmenin yanı sıra, onlara aktif öğrenme ortamları sunduğunu ifade etti.

A A 20240815 35407787 35407778 B U R S A D A O R T A O K U L O G R E N C I L E R I I C I N Z A N A A T A T O L Y E L E R I A C I L I Y O R

Beceri Geliştirme Programı, 7. sınıf ve üstü öğrencilere temel mesleki becerileri kazandırmayı, mesleğe erişimlerini kolaylaştırmayı ve mesleği sevdirmeyi amaçlıyor. Program kapsamında 55 modüler kurs programı hazırlandı ve bu kurslara katılan öğrencilerden ücret talep edilmeyecek. Kursları başarıyla tamamlayan öğrencilere, Bakanlık tarafından modül başarı belgesi verilecek ve bu belgeler e-portfolyolarına eklenecek.

Kaynak: olay.com.tr