Çevresel sürdürülebilirliğe katkı

Türkiye’de 1700’den fazla lokasyonda güneş enerjisi santrallerinin (GES) kurulumunu tamamlayarak, yenilenebilir enerji sistemlerinin toplam kurulu gücünü 2,5 MW’a çıkaran Türk Telekom, 2023 yılı sonuna kadar 2020 yılı emisyon miktarının yüzde 35’i kadar olan kısmını düşürmeyi ve 2020 yılına göre GES’ler üzerinden enerji üretme kapasitesini yüzde 60 oranında artırmayı hedefliyor.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla şirketten yapılan açıklamada; yeni nesil sistemlerle, doğal kaynakların hızlı tüketiminin önüne geçilmesi ve çevre bilincinin ve performansının geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğü ifade edildi. 

Şirket 1700’den fazla lokasyonda güneş enerjisi santrallerinin (GES) kurulumunu tamamlayarak, yenilenebilir enerji sistemlerinin toplam kurulu gücünü 2,5 MW’a çıkardı. Bu sayede yıllık yaklaşık 2 bin 150 ton karbon salımı önlendi. 

Türk Telekom Kurumsal Risk ve İş Sürekliliği Başkanı Ali Gürsoy, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu: “Faaliyetlerimizi yürütürken teknolojinin insana, topluma, doğaya iyilik ve fayda olarak dönmesi için çalışıyoruz. Daha yeşil ve dijital bir pazar oluşturmak için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ile uyumlu bir yol haritası oluşturduk. Güneş enerjisi ve rüzgâr enerjisi gibi alternatif enerji kaynaklarına yönelerek karbon emisyonumuzu azaltmaya çalışıyoruz. Karbon ayak izini sistematik olarak azaltma hedefimizle, 2023 sonuna kadar 2020 yılında raporlanan emisyon miktarının yüzde 35’ine karşılık gelecek kadarlık kısmını azaltmayı ve güneş enerjisinden enerji üretme kapasitemizi yine 2020 yılı değerlerine göre yüzde 60 oranında artırmayı amaçlıyoruz. Kaynak kullanımının verimliliği adına döngüsel ekonomiye inanıyor ve çalışanlarımız ile atık yönetim sürecine katkı sağlarken, toplanan atıklardan elde edilen gelirlerin kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde kullanılmasını sağlıyoruz.”

Exit mobile version