Bu hafta Instagram hesabımızda (@hurriyetlezzetlihayat) “Tercihiniz çibörek mi yoksa gözleme mi” diye sorduk. Anketimizi oylayan okurlarımızın yüzde 56’sı çiböreği seçti. Biz de şu ayrıntıları istedik: “Eskişehir’in coğrafi işaret tescilli çiböreğini yerinde yediniz mi? İyi yaptığını düşündüğünüz işletmeler neresi? Evde yapmayı denediniz mi; ne sıklıkla yersiniz? Patatesli, kıymalı, ıspanaklı, peynirli-otlu… Gözlemede favori iç malzemeniz hangisi? Yanında tercihiniz buz gibi ayran mı yoksa çay mı? Evde yapıyor musunuz; hazır yufka mı kullanıyorsunuz yoksa hamurunu kendiniz mi açıyorsunuz?” İşte gelen yanıtlardan bazıları…
@seydakizilray: Güzel yapılmışsa ikisini de severim. Bizim evde çibörek sıklıkla yapıldığı için dışarıda yapılanlar hoşuma gitmez. Kıymalı çibörek sıcak güzel olur. Biraz soğan ve bol karabiber konup yapılan patateslisinin de soğukken tadına doyulmaz. Gözlemeyse bol otlu ve peynirli, çıtır çıtır kızarınca harika olur.”
@isinirakk: “El açması olunca çiböreğin de gözlemenin de tadına doyulmaz. Hazır yufkanın gözlemesi, makinadan çıkan çiböreğin lezzeti tartışılır. İstanbul Şehremini’deki Odabaşı, bildiğim en iyi çibörekçi. İç harcının kıyma ve soğan dengesini hiç bozmuyorlar. İyi bir gözlemeye en son Cihangir’de bir mantıcıda denk gelmiştim.”