Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evde Ramazan Pidesi Tarifi! Hem Kolay Hem Lezzetli

Sadece Ramazan’da yemeyelim dedik ve “bugün bir değişiklik olsun” dediğini duyarak senin için Ramazan Pidesi tarifi hazırladık.

Bu haberin fotoğrafı yok

Sadece Ramazan’da yemeyelim dedik ve “bugün bir değişiklik olsun” dediğini duyarak senin için Ramazan Pidesi tarifi hazırladık.

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • Yarım paket  yaş maya
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker

Üzeri İçin

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Kaba aldığımız yaş mayayı ufalayıp şekeri ve 1 su bardağı ılık suyu ekleyip karıştırıyoruz. Mayayı eritene kadar işleme devam ediyoruz. Tüm kreatifliğimizi kullanarak hamurumuza bir yoğurma kabı seçiyoruz. Unu ve tuzu üzrine ekleyip karıştırıyoruz. Ortasına bir havuz açıyoruz.

Mmayamızla havuzda buluşuyoruz. Geriye kalan suyu da üzerine ilave ediyoruz. Şimdi güzelce yoğurma sırası geldi. Unutmayalım mayalı ürünler bol bol yoğurulmayı sever. “Açılın bu iş bende” dediğini duyuyoruz, hadi bakalım bileğine kuvvet! Hamur eline yapışır kıvamdaysa ara ara elini suyla ıslatabilirsin. 

Hamur o meşhur kulak memesi kıvamına gelince mayalanması için streçliyoruz ve 40 dakika kadar mayalanırken senin de en sevdiğin web sitesindeki etiketlere  her şeyi almak istediğine şahit oluyoruz( alışverişi kısa bir süreliğine erteleyelim). Zamanımız dolunca hamuru streçten kurtarıp ikiye kesiyoruz ve tepsilere yerleştiriyoruz. Üzerine bez örtü örterek bir yandan mayalanmasını sağlarken bir yandan da üzeri için sosu hazırlamaya geçiyoruz. 

Sos için bir kapta yoğurdu ve yumurta sarısını buluşturup çırptım çırptım karıştırdım ritimleriyle dans ediyoruz. Hamurların üzerine sosu da ikiye bölerek kalem gibi parmaklarımızla inceltmeye başlıyoruz. Tırnaklarını geçirmenin hiçbir sakıncası yok. Tercihine göre susam ve çörekotunu serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 230 derece fırına atıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. İşte iki adet pide hazır.

Püf nokta: Pidelerimizi pişirirken fırına ısıya dayanıklı bir kapta su koyarsak yumuşacık pideler elde etmiş oluruz.