Kalamar da ayıklarız, sübye de; vongole de pişiririz, karides de…

Kalamar ve midye gibi deniz ürünleri, dışarıda yemeye alışkın olduğumuz lezzetler. Oysa ki evde yapmak hiç zor değil. Bu hafta kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ara sıcak önerileriyle geldim. Tariflerimin temel malzemesi ‘cesaret’. Sonrası kolay... Hemen kolları sıvayın derim.

Sadece dışarıda yiyip kafanızda otomatik olarak ‘Evde yapılamaz’ diye paketlediğiniz o deniz ürünlü mezeleri aslında evde yapmanın daha kolay olduğunu söylesem size…

Marketlerin dondurulmuş deniz ürünleri raflarından mahalledeki balıkçınıza artık her yerde karides, kalamar, ahtapot, sübye ve vongole bulunuyor. Ahtapotu nasıl temizleyip pişirdiğimi daha önce yazmıştım. Kafadanbacaklı ailesinin diğer üyeleri kalamarla sübyeye de benzer işlemler uyguluyoruz. Önce yumuşatıyor, sonra marine ediyor, ardından ağzımızın tadına göre pişiriyoruz. Izgarasını yapmak da mümkün, derin yağda kızartmak da… Yahnisi veya güveci de yapılabilir.

Exit mobile version