Karamelli ve cevizlisi, misket limonlu çikolatalısı…

Dışı hafif gevrek, içiyse yumuşacık; mis gibi tereyağı kokan iyi kalite kurabiyeyi bulmak kolay iş değil. Suadiye’deki Josephine, odağını tamamen doğru teknik ve kaliteli malzemeye çevirmiş bir kurabiyeci. Taze çeşitleri arasından seçim yapmak zor...

Fırından yeni çıkmış, taptaze kurabiye kokusunun cezbetmeyeceği kişi sayısı azdır. Tek ürün üzerine yoğunlaşan kurabiye markası Josephine Cookies & Inspirations’a adım attığınız an işte bu kokuyu buram buram alıyorsunuz. Fransız pastacılığındaki kaliteli malzeme kullanımı ve mükemmeliyetçilikten ilhamını alan işletmenin adına da Napolyon’un tutkulu aşkı Joséphine ilham olmuş.

Mekânın kurucusu Alara Sirkecioğlu, ürün standardını yukarıda tutmaya çalışıyor. Kurabiyelerdeki tereyağı Karadeniz’den, Antep fıstığı ezmesi Gaziantep’ten, turunçlar Adana’dan geliyor. Çeşitler dönem dönem değişiyor ancak her daim bulabileceğimiz 6 çeşit kurabiyeleri var. En çok tercih edilenlerden biri ‘salted caramel’da (6’lı paketi 179 lira) ev yapımı tuzlu karamel ve pikan cevizi var. Dışı kıtır kıtır, içi yumuşacık ‘chocolate chip’teyse Belçika çikolatası ve bir tutam tuz var.

Kurabiye tutkunları Antep’ten gelen yüzde 100 Antep fıstığı ezmeli ve çikolatalı ‘chocolate pistachio cookie’ (26 lira), yerfıstığı ezmeli brownie, misket limonu ve beyaz çikolatalı ‘key lime pie’ (26 lira) gibi çeşitlere de şans vermeli. Misket limonlunun süslemesi mevsimine göre değişiyor. Şimdilerde kurutulmuş gül yapraklarıyla sunulan bu kurabiye, temmuzda lavantayla renkleniyor.

Exit mobile version