Keşke her mevsim bizimle olsan

Yaz aylarının benim için en güzel meyvesi tartışmasız karadut! Sosunu yapıp cheesecake’in üzerine döküyor veya limonatalara ekliyorum. Reçelini kaynatmayı da seviyorum, tatlılarda bitter çikolatayla birlikte kullanmayı da... Semizotu salatasına ve peynir tahtalarına çok yakıştırdığım karadutu, bazen etleri marine edeceğim sosa bile ekliyorum. Neye katarsanız katın muhteşem uyum sağlayan bu özel meyveyle mutfağımda neler yapıyorum, anlatayım...

Bu mevsimin en güzel yanı, bizlere bahşettiği renk renk, birbirinden lezzetli meyveler olsa gerek. Beni en çok heyecanlandıranların başında da karadut geliyor. Hatta o kadar çok seviyorum ki karadut dövmem bile var!

Tüm sene boyunca ağaçları süslemesini ve her daim tezgâhlarda olmasını çok isterdim. Karadutun en iyi halini çok kısa bir süre yiyebiliyoruz. Ama geri kalan zamanlarda bu tattan mahrum kalmamak için tazesini püre haline getirerek buzlukta saklayabilir ve dilediğimiz zaman kullanabiliriz.          

Karadut özütünü kokteyllerde veya limonata benzeri soğuk içeceklerde kullanabiliriz.

Exit mobile version