Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Migren Nedir! Neden Olur

Migren çağımızın en can sıkıcı problemlerinden olan bir çeşit baş ağrısı olarak bilinir. Birçok insan bu konudan şikayetçidir.

Bu haberin fotoğrafı yok

Migren çağımızın en can sıkıcı problemlerinden olan bir çeşit baş ağrısı olarak bilinir. Birçok insan bu konudan şikayetçidir. Baş ağrısının sıklığı arttıkça günlük yaşamı olumsuz etkilemektedir. Baş ağrılarını dindirmek için çoğu insan doktor muayenesi tercih ederken, birçoğu da doğal yöntemlerle baş ağrılarına çözüm aramaktadır. Şekillerde dertlerine derman aramaktadır.

Migren in Belirtileri Nelerdir?

Migren belirtileri her kişide farklı olabilir. Baş ağrısı eğer şiddetli olursa kişi günlük hayattaki faaliyetlerini gerçekleştiremez. Migrenin genel olarak bilinen belirtileri ise şu şekildedir:

·         Işığa karşı duyarlılık

·         Tek taraflı ağrı hissetme

·         Ağrının belirli düzende ve aralıklarda tekrarlaması

·         Ağrı başlamadan önce ve ağrı esnasında koku ve yüksek sese karşı duyarlılık

·         Mide bulantısı

·         Halsizlik

Belli bir süre sonra kişinin ağrı gelmeden önce hissetmesi gibi belirtiler söz konusudur.

Migren Teşhisi Nasıl Konulur?

Migren olup olmadığımızı uzman bir Nöroloğa başvurunca yapılan fiziki muayene ile gerekli tetkiklerin yapılması sonucu teşhis konulabilmektedir. Gerekli tetkikler hastanın şikayetleri ve durumuna göre değişkenlik göstermekle beraber genellikle; Kan tahlilleri, EEG gibi tetkikler istenmektedir. Sonuçlar kısa sürede değerlendirilip hasta için gerekli tedavi düzenlenmektedir.

 Migren Teşhisi Almış Kişinin Dikkat Etmesi Gerekenler

Migreni olan bireyin genel anlamda düzenli bir hayatı olması gerekir. Baş ağrısı şiddetli bir hal aldığında bazı hastalara göre karanlık bir ortamda uyuması sonucu iyileştiği görülür. Bazılarında ise baş ağrısı daha fazla şiddetli bir hal alır. Bu durum haftada 1-2 gün ya da ay içerisinde birkaç kez görülmektedir. Migren teşhisi almış bir birey öncelikle şunlara dikkat etmelidir:

·         Bol sıvı almak,

·         Yapay ışık yerine doğal ışıktan faydalanmak,

·         Düzenli beslenmek,

Migren atağı sırasında kendinizi gözlemleyerek hassas olduğunuz kokuları tespit edip hastanın o konudan uzak durması gerekir. Ayrıca günlük en az 8 saat uyumak faydalı olacaktır. Düzenli periyotlarda doktor kontrollerine gitmesi gerekir. Doktorunuz tedavi sürecinizde vereceği önerini dikkate almanız sizin için oldukça önemlidir.

Sizlerde de benzer belirtiler söz konusu ise geç kalmadan en yakın sağlık kuruluşunda bir uzmana görünmenizi tavsiye ederiz.