Erikli’deki ilk şubesiyle lezzet tutkunlarına doyumsuz döner ve pide şöleni yaşatan Dönerci Yunus Toksun, “Kalite, Lezzet, Fiyat” mottosuyla konukların

Yıldırım ilçesindeki Erikli şubesiyle adından kısa sürede söz ettirmeyi başaran lezzet noktası Dönerci Yunus restoran, birbirinden iddialı menüsü, geniş ve şık mekân tasarımı, şeffaf mutfak prensibi, hızlı ve güvenilir hizmeti, özenli ürün seçimi ve en iyi fiyat sunumuyla kusursuz lezzet ve üstün müşteri memnuniyetini bir araya getiriyor.

Et döner, pide çeşitleri ve lahmacun, tatlı seçenekleri ve geniş kahvaltı menüleriyle Dönerci Yunus Toksun’u tercih eden lezzet tutkunlarını adeta kendine müptela eden İşletmeci Ekrem Toksun’a 3 yıl önce Erikli’de Bursalılara kapısını açan restoranlarının başarı sırrını, etlerinin lezzet özelliklerini ve yakında hizmete açmayı planladıkları yeni şubesini sorduk. Özel seçim etleri ve lezzet sırlarını açık yüreklilikle paylaşan Toksun, sorularımızı yanıtlarken restoranına adını verdiği ikinci kuşak işletmeci adayı oğlu Yunus Toksun ile birlikte kalite, hijyen, müşteri memnuniyeti ve başarı kavramları hakkında çalışmalarını ve görüşlerini paylaştı.

8732445e-9ce0-4b83-adec-ffe3304e8b0d

  • Ekrem bey, Dönerci Yunus, kısa süre içinde lezzet severlerin öncelikli adresi haline geldi. Yıldırım’dayız ancak Bursa’nın her ilçesinden konuklarınız oluyor ve etinizin lezzetiyle bir gelen bir daha gelmek istiyor. Sizin alametifarikanız nedir?

Bu, elbette tüm meslekler için geçerli. Ancak açık yüreklilikle söyleyebilirim ki işinizi severek yaptığınızda müşteriniz bunu çok net hissediyor. Bizim alametifarikamız, öncelikle işimizi çok severek yapmamız. Bunun yanında menümüzün ana malzemelerini özel seçim olarak satın alıp hazırlıyoruz. Ustalarımız işe işinin ehli kişilerden ulaşıyor. Bunun yanında fiyatı ve kaliteyi de müşteri memnuniyetini gözeterek belirliyoruz. Bu da başarının kapısını bize açıyor.

  • Bize, Erikli şubenizi kısaca anlatır mısınız? Nasıl bir yerdeyiz, sizin ağzınızdan öğrenelim…

Dönerci Yunus ailesi olarak Yıldırım’da 3’üncü yılımıza giriyoruz. Erikli Eflak Caddesi’ndeki işletmemiz, kısaca Şevket Yılmaz Hastanesi ile Bursa Teknik Üniversitesi’nin bulunduğu cadde üzerinde bulunuyor. Restoranımız yaklaşık 500-600 metrekare alanda konuşlanıyor. Aynı anda 280-300 kişi bir arada oturabiliyor ve hizmet alabiliyor. Ayrıca 40-50 araç kapasiteli bir otoparkımız ve çocuklu ailelerimiz için bir de miniklere oyun parkımız mevcut. 30-32 personelimi var ve bunun 6’sı mesleklerinden son derece yetkin ustalardan oluşuyor. Dönerci Yunus Toksun, sektörde yeni olmasına rağmen büyük ilgi görüyor. Bursa’ya kendimizi kanıtlamanın memnuniyetini yaşıyoruz. Bursa’nın her tarafından müşterilerimiz var. Bizi sevindiren, bize umut ve motivasyon sağlayan şeyse bir kere gelip Dönerci Yunus’ta menümüzü tadan her konuğumuz mutlaka yeniden geliyor. Sürdürülebilir hizmet sağlayıcılığı açısından bu bizim için önemli bir ölçüm.

IMG_1777

  • Açık mutfak tasarımı ile işletmenizin kalite, hizmet ve hijyen iddiasını ortaya koyuyorsunuz.

Evet, çok doğru. Güven ve hijyen bizim için çok önemli. Hangi koşullarda müşterilerimizin tabakları hazırlanıyor, bunu şeffaflık anlayışıyla ortaya koyuyoruz. Etimizin lezzeti ile güvenilir hizmeti buluşturma hedefimiz doğrultusunda mutfak tasarımımızı belirlediğimizi söylemeliyim. Mutfağımızda her gün 300-350 kilo arası döner takarak ustamızın elinden en leziz eti müşterilerimizin tabağına servis ediyoruz.

  • Müşteri memnuniyeti için bir sloganınız var. Bunu açıklar mısınız?

Sloganımız ve hizmet prensibimiz; “Fiyat, kalite, lezzet, güven” olarak açıldığımız ilk günden bugüne kadar devam ediyor. Aslında bunu bize müşterilerimiz söylüyor. Özellikle fiyat konusunda müşteri memnuniyeti prensibimiz, bizim farkımız. Örneğin bir porsiyon yaprak dönerimiz, yanında gelen lavaş, soğan, salatası ile birlikte kişi başı 50 TL’den müşterimize servis ediliyor.

IMG_1765111

Şırnak ve Siirt'te 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-15' operasyonu başlatıldıŞırnak ve Siirt'te 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-15' operasyonu başlatıldı

  • Dönerci Yunus Toksun, hangi gün ve saatlerde hizmet veriyor?

Sabah kahvaltısı ile saat 6.30 – 7.00’de kapılarımızı müşterilerimizin hizmetine açıyoruz. Akşam 10.00-10.30’ a kadar da et, pide, tatlı ve diğer lezzetlerimizle her gün hizmetimizi sürdürüyoruz. Günde 1500-2000 kişi ağırlıyoruz. Müşterilerimize, hizmet ve kaliteden asla ödün vermeden en iyi servis ve en iyi fiyatı sunuyoruz.

  • Kahvaltı menünüzde neler var?

Kahvaltı menümüz üç farklı alternatifte. Standart kahvaltı menüsünün yanında, serpme kahvaltı ve günün çorbası alternatiflerimiz bulunuyor.

  • Peki, müşterilerinizde adeta bir alışkanlık haline gelen et ve pide, lahmacun menüsünden de söz eder misiniz?

Tatlılardan başlayalım; ekmek kadayıfı, Kemalpaşa tatlısı, fıstıklı kadayıf, sütlaç, supangle gibi. Bunun yanında ikramlıklarımız arasında manda yoğurdu, salata çeşitleri, alkolsüz içecekler bulunuyor. Asıl menümüze gelecek olursak da; yaprak döner ve pide çeşitleri, lahmacun bulunuyor. Ana ürünlerimizdeki tüm etler ve fırın ürünlerimiz ustalarımız tarafından hazırlanıp en iyi ürünler kullanılarak müşterilerimize sunuluyor. Odun fırınımızda hazırlanan ürünlerimiz, Bursa’ya gelen gezi turlarıyla gezginler ve lezzet tutkunları tarafından çok beğeniliyor.

IMG_1769-2

  • Etinizin özelliği nedir?

Etimizi Kırşehir ve Ankara bölgesinden geliyor. Dananın kısa budu, düve eti, kuzu eti ve kuyruk yağından oluşuyor. Hiçbir katkı maddesi içermiyor ve en taze etler kullanıyor. Etimizi hazırlarken yaklaşık yüzde 15 kuyruk yağı kullanıyor. Yaklaşık yüzde 85 civarı da saf et kullanıyoruz. Büyük bir özenle hazırlanan et kombinasyonumuz, dinlendikten 3 gün sonra taptaze olarak müşterilerimize sunuluyor ve zaten gün içinde tüketiliyor. Bir sonraki gün daha tazesi geliyor. Etimiz kesilmesi ve tüketilmesi en fazla 10 gün kadardır.

  • Paket servisiniz var mı?

Evet, tabii ki var. Yemeksepeti ve Trendyol uygulamalarından müşterilerimiz istedikleri her an sipariş verip taze, doyurucu ve leziz et ve ürünlerimizi tadabilirler.

  • Ramazan ayı için geri sayım başladı. Ramazan’da nasıl bir menü ve servis Bursalıları bekliyor?

Ramazan ayı boyunca yalnızca iftar saatlerinde açığız. Ramazan başlamadan iki hafta önce rezervasyon için müşterilerimiz bize ulaşıyor. Ramazan menümüz, kahvaltılık ve iftarlık tabağı ile başlıyor. Daha sonra yaprak döner ve/veya pide çeşitleriyle, tercihe göre sıcak ve taze olarak servis ediliyor. Elbette her güne özel bir çorbamız oluyor. Ardından da tatlı servisi ve isteğe göre çay, kahve ikramıyla devam ediyor.

  • Son olarak şubeleşmeyi düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız, bir sonraki şubeniz nerede kapılarını Bursalı lezzet severlere açacak?

Şubeleşmeyi hedefliyoruz. Bu konuda samimi olarak yanıt vermek isterim. Bugünkü ekonomik sıkıntılar olmasaydı ikinci ve üçüncü şubelerimizi açmış olacaktık. Ancak daha temkinli ilerlemek için birkaç ay sonrayı bekliyoruz. Bunun ardından da en kısa süre içinde Nilüfer ilçesinde Dönerci Yunus Toksun’un ikinci şubesini açacağız.

Tüm Bursalıları Dönerci Yunus ailesi olarak ağırlamak ve lezzetlerimizi sunmak istiyoruz. Mutlaka, etimizi tatmaları ve hizmetimizi görmeleri için Bursalı lezzet tutkunlarını Dönerci Yunus Toksun’un Erikli’deki şubesine bekliyoruz. İnanıyorum ki bir kez Dönerci Yunus’un lezzetlerini deneyimleyen yine gelecek, yine konuğumuz olacaktır.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

ERİKLİ MAHALLESİ, EFLAK CADDE  NO:17

GSM: 0 542 496 30 24 (GEL, AL SERVİS)

YILDIRIM /BURSA