Dijital varlıklar direktörünün komuta merkezi olarak görev yapacak olan Güney Kore Dijital Varlıklar Komitesi’nin önümüzdeki ay başında faaliyete geçmesi planlanıyor.
Güney Kore haber kuruluşu NewsPim’in bir raporuna göre, “Dijital Varlıklar Komitesi”nin Dijital Varlıklar Çerçeve Yasası onaylanana ve bir devlet kurumu kurulana kadar kripto endüstrisini yönetmesi ve denetlemesi bekleniyor. Bu vesile ile “Dijital Varlıklar Komitesi” ilk kez resmi olarak duyurulmuş oldu.
İktidar partisinden bir yetkili komite ile ilgili şunları söyledi:
“Dijital Varlıklar Komitesinin lansmanı, yeni Finansal Hizmetler Komisyonu Başkanının göreve başlamasından hemen sonra olacak.”
Terra ( LUNA ) ekosisteminin çöküşünün bir sonucu olarak, sanal varlık işini temsil edecek güvenilir bir kontrol kulesi ihtiyacı ortaya çıktı ve partiyi aceleyle Dijital Varlıklar Komitesi’ni kurmaya sevk etti.
Terraform Labs’ın stabilcoin TerraUSD (UST) ve yerel tokeni LUNA’nın başarısız olmasının ardından uygulamaya konulan kurtarma planı, engebeli bir başlangıç yaptı. Bunun nedeni, LUNA 2.0 kripto para biriminin piyasaya sürülmesinden saatler sonra büyük bir fiyat düzeltmesi yapmasıydı; daha spesifik olarak, belirteç değeri %67’den fazla düştü.
31 Mayıs’ta Terra, bazı kullanıcıların airdrop’tan beklediklerinden daha düşük miktarda LUNA elde ettiğini ve şirketin bir çözüm üzerinde çalıştığını duyurdu.
Şu anda Strateji ve Maliye Bakanlığı, Mali Hizmetler Komisyonu, Bilim ve BİT Bakanlığı ve Kişisel Bilgileri Koruma Komitesi’nin kontrolünde olan departmanların sistemlerinin birleştirilmesinin piyasa belirsizliğini azaltması ve politika etkinliğini artırması bekleniyor.