Kaan, ülkemizi 5'inci nesil muharip uçaklar üretebilecek teknolojik altyapıya sahip sınırlı sayıdaki ülkeler arasına sokarak, savunma kapasitemizi önemli ölçüde artıracak.

Çok rollü bir milli savaş uçağı olan Kaan, hem havadan havaya muharebe hem de havadan yere muharebe için üstün kabiliyetlere sahiptir. Yüksek hızda dahili silah yuvaları, yeni silahlarla arttırılmış havadan havaya muharebe menzili ve yapay zeka ile nöral ağ desteği, Kaan'ı üstün hava hakimiyeti ve etkili muharebe gücüne sahip kılıyor.

Dünya genelinde birçok basın kuruluşu Kaan'ın ilk uçuşunu geniş bir şekilde haberleştirdi. ABD merkezli Bloomberg, "Türkiye'nin Beşinci Nesil Savaş Uçağı Kaan İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi" başlığıyla önemli bir haber olarak duyurdu. Savunma alanındaki analizleriyle tanınan Defence Blog, "Türkiye'nin yeni nesil savaş uçağı KAAN'ın prototipi ilk uçuşunu başarıyla tamamladı" ifadelerini kullandı.

Kaan Gökyüzünde

Yunan basını da Kaan'ın gelişmiş özelliklerini vurgulayarak haberleştirdi. Proto Thema, "Türk analistler, seri üretiminin 10 yıl süreceğini ancak uçağın F-35'ten üstün olduğunu söylüyor" başlığıyla Kaan'ın potansiyeline dikkat çekti. Ethnos ise "Yeni Türk savaş uçağı uçuruldu - Yapay zekayla drone'larla çalışıyor" manşetiyle Kaan'ın öne çıkan özelliklerine vurgu yaptı.

Naftemporiki'nin aktardığı habere göre, Kaan'ın 2028 yılında Türk Hava Kuvvetleri'ne katılması planlanıyor. Bu önemli projenin başarıyla tamamlanması, Türkiye'nin savunma sanayisindeki gücünü ve bağımsızlığını pekiştirmeye yönelik atılmış büyük bir adım olarak değerlendirilmektedir.

KAAN projesinde millileştirme adımları: Çoklu bomba salanı üretimi KAAN projesinde millileştirme adımları: Çoklu bomba salanı üretimi

Kaynak: Hürriyet

Editör: Ferit Gücüyener