Menekşeli bulgur pilavıyla mı başlasak, erguvan çiçekli yeşil salatayla mı, iğde çiçeği şerbetiyle mi yoksa gülbeşekerle mi? Nereden başlarsak başlayalım, yenebilir çiçeklerle yapılmış yiyeceklerin bulunduğu bir sofra seviye atlar. Bazıları masamızı süsler, bazılarıysa göze olduğu kadar damağa da hitap eder.
Yiyecek olarak tüketilmesinde sağlık açısından bir zararı olmadığı kabul edilen çiçekler, son yıllarda gastronomi dünyasında öne çıkan konulardan. Tanınmış şefler, mutfaklarında çiçeklere giderek daha çok yer veriyor. Restoranlarda ‘görünür’ hale gelmelerinden çok önce de
ince bir zevkle kurulan sofraların vazgeçilmez malzemeleriydi onlar… Yüzyıllardır sofraları süsleyen yenebilir çiçekleri yakından tanımak, bizden çok önceki mutfaklarda kullanım şekillerini bilmek, bugünümüze ek fikirler verebilir. Doğadan ve gelenekten alınan ilhamla restoran ve ev mutfaklarında yaratıcılığın sonu yok…