Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yemekler çiçek açsın!

Mevsimin rengârenk çiçeklerini ocaktaki tencerenin içine katmak ya da salataya eklemek çoğumuzun gündelik mutfak alışkanlıkları arasında değil. Oysa Osmanlı’dan bu yana sofralarımızda olan bu zarif ve incelikli malzemelerin geçmişteki kullanım şekilleri bugüne de ilham olacak çeşit ve zenginlikte. Üstelik son yıllarda gastronomi dünyasının da popüler konu başlıklarından.

Bu haberin fotoğrafı yok

Menekşeli bulgur pilavıyla mı başlasak, erguvan çiçekli yeşil salatayla mı, iğde çiçeği şerbetiyle mi yoksa gülbeşekerle mi? Nereden başlarsak başlayalım, yenebilir çiçeklerle yapılmış yiyeceklerin bulunduğu bir sofra seviye atlar. Bazıları masamızı süsler, bazılarıysa göze olduğu kadar damağa da hitap eder.

Yiyecek olarak tüketilmesinde sağlık açısından bir zararı olmadığı kabul edilen çiçekler, son yıllarda gastronomi dünyasında öne çıkan konulardan. Tanınmış şefler, mutfaklarında çiçeklere giderek daha çok yer veriyor. Restoranlarda ‘görünür’ hale gelmelerinden çok önce de

ince bir zevkle kurulan sofraların vazgeçilmez malzemeleriydi onlar… Yüzyıllardır sofraları süsleyen yenebilir çiçekleri yakından tanımak, bizden çok önceki mutfaklarda kullanım şekillerini bilmek, bugünümüze ek fikirler verebilir. Doğadan ve gelenekten alınan ilhamla restoran ve ev mutfaklarında yaratıcılığın sonu yok…