Zirkonyum Kaplama, diş kaplama çeşitlerinden biridir. Herhangi bir nedenden dolayı dişini kaybetmiş kişilere, diş yerini dolduracak, metal ve metal olmayan özelliklere sahip kaplama ürünleri ile protez diş yapılır. Alt yapısında metal ve metal olmayan özellikteki bu ürünler, porselen gibi kaplamalar yapılarak, uzun ömürlü hale getirilir. Zirkonyum kaplama, metal içermeyen alt yapıya sahip bir porselen kaplama yöntemidir. Beyaz dişlere sahip olmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği kaplamadır. Estetik görünümü bakımından ön dişlerle sıklıkla kullanılan bir diş kaplama ürünüdür.
Zirkonyum Kaplama Nasıl Uygulanır?
Zirkonyum malzemesi, porselen diş kaplaması gibi belli işlemlerden geçerek, seramiğe dönüştürülür. Özel fırınlar kullanılarak, dişler için kullanılacak hale getirilir. Dişlerdeki kalıtsal renk değişiklikleri ve beyazlatma için kullanıldığı gibi kaplama işlemlerinde de olumlu sonuçlar verir. Zirkonyum kaplama uygulamasının ilk aşamasında, özel bir cihaz ile dişe delik açılarak diş mine tabakası çıkartılır. Diş yüzeyi parlatılarak diş kalıbı alınır. Ve porselen kaplama laboratuvarında bu kalıp kopyalanır. Dişler kaplama öncesinde son kez cilalanarak diş kaplama işlemi gerçekleşir.
Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir?
Zirkonyum malzemesinin özelliği, diş rengine en yakın bir malzeme olmasıdır. Bu özelliği ile size bembeyaz gülüş avantajı sağlar. Kaplama metal içermediği için daha doğal bir görünüm kazandırır. Görüntüyü ve sağlığı bozan diş eti çekilmesi şikayetlerini, bu kaplama ile kesinlikle yaşamazsınız. Zirkonyum kaplamayı değiştirmek istediğinizde, dişlerinize zarar gelmeden değişiklik yapma fırsatını bulursunuz. Her yaş grubuna uygulanabilir olması ve ağız içerisinde uzun ömürlü olması özelliği ile en çok tercih edilen kaplama çeşidi olarak karşımıza çıkar.
Zirkonyum Kaplama Kimler için Uygundur?
Zirkonyum kaplama, diğer kaplama türlerine göre daha çok tercih edilir. Kullanışlı ve uzun ömürlü bir kaplamadır. Kalıtsal olarak diş renginde bozulma olan kişiler, diş beyazlatmak için kullanabilir. Diş yapısındaki sıralamada küçük kaymalar bulunuyorsa, düzeltme için kaplama malzemesi en uygun olanıdır. Diş minesi kusurları olan kişilerde de onarım için kaplama kullanılması önerilir.
Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Memnun mu?
Diş kaplamasında öncelik doğal görünüm veren kaplamaları tercih etmekle başlar. Çoğu kişi gülümsediğinde dişlerin beyaz ve düzgün olmasını ister. Diş yapısı sırası bozuk olan ve genetik diş lekeleri olan kişiler, zirkonyum kaplama ile en doğal görünüme kavuştuklarını söyler. Diğer diş kaplamalarda metal kullanımının olması ve renginin mat durması pek tercih edilmemesinin nedenlerindendir. Ayrıca dişteki soğuk ve sıcak hassasiyetinin kaplama ile tamamen yok olduğunu belirtmişlerdir. Tüm bu sebeplerden zirkonyum kaplama yaptıranların üründen memnun kaldıkları görülmektedir.
Zirkonyum Kaplama Sırasında Ağrı Olur mu?
Kaplama dişlerin yapılması işleminin ilk aşamasında, diş kesim veya dişi törpüleyerek küçültme işlemi gerçekleşir. Bu işlem lokal anestezi kullanılarak yapılır. Lokal anestezi yapıldığı için işlemin yapım aşamasında ağrı gerçekleşmez. Kaplama sonrası Diş çürüğü veya diş çekilmesi sorunu olan hastalar, diş problemleri yüzünden diş sızlaması hissederler. Diş kaplamada, kaplamanın dişe tam oturmaması da ağrıya sebep olur.
Zirkonyum Kaplama İşlemi Ne Kadar Sürer?
Zirkonyum ağız içerisine uygun kullanıma sahip bir kaplama türüdür. Diş hekimine başvurduğunuzda şikayetlerinize yönelik kaplama veya dolgu işlemleri gerçekleştirilecektir. Kaplama işlemi hazırlık aşamasında dişlerin kesilerek küçültülmesi, kalıbının alınması ve porselen laboratuvarında kopyalanması en fazla 10 günü bulmaktadır. Diğer yandan kaplama yapıldığında kaplamanın tam yerleşmemesi gibi sorunlar da göz önünde bulundurulduğunda, bu süre uzayabilir. Sonuç olarak kullanışlı ve uzun ömürlü olarak tercih edilen Zirkonyum Kaplama, beklentilerinizi karşılayabilecek kapasitede bir üründür.